۲۳ آذر ۱۴۰۲، ۱۷:۲۷

معاون غذا و دارو علوم پزشکی مازندران:

روند مصرف سموم کشاورزی در مازندران کاهشی شده است

 روند مصرف سموم کشاورزی در مازندران کاهشی شده است

ساری- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان این که دهه ۶۰ حدود ۱۳ هزار تن سموم کشاورزی در استان مصرف می شود، روند آن را در حال حاضر کاهشی ذکر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم صالحی فر عصر پنجشنبه در همایش استانی با موضوع ساماندهی سموم کشاورزی و ارتقای سلامت با بیان اینکه وضعیت آمار مصرف سموم کشاورزی در سطح کشور نشان از این دارد که طی یکی دو دهه گذشته اقدامات مثبتی صورت گرفته است و اتفاقات خوبی رقم خورد، افزود: اقدامات انجام شده از سوی سازمان‌هایی که در کنترل مصرف سموم شیمیایی، بهینه‌تر کردن و یا حذف سموم پر خطر نقش‌آفرینی داشتند جای تقدیر و تشکر دارد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: در دهه شصت میزان مصرف سموم کشاورزی در کشور تقریباً ۴۷ هزار تن بود که این میزان در استان مازندران به حدود ۱۳ هزار تن می‌رسید؛ اما امروز خوشبختانه میزان مصرف سموم چه در کشور و چه در استان، کاهشی شده است.

این مسئول ادامه داد: در حال حاضر علیرغم اقدامات انجام شده، جزو استان‌هایی هستیم که بیشترین میزان مصرف سموم را داریم که قطعاً نسبت سهم مازندران در تولیدات باغی و کشاورزی کشور نیز در این موضوع بی تأثیر نیست‌.

صالحی‌فر گفت: وقتی به باقیمانده فلزات، نیترات سنگین و سموم کشاورزی نگاه می‌اندازیم واقعیت آن است که همچنان در بخشی از شاخص‌ها از جمله در زمینه باقیمانده سموم کشاورزی و نیترات نگرانی وجود دارد؛

وی افزود: نگاه ما به حوزه سلامت یک نگاه کشوری و سلامت محور است و وقتی نگاه می‌کنیم که برخی چالش‌ها در استان به ویژه بروز سرطان‌ها که در چند مورد رتبه نخست کشور را دارا هستیم اگر به اثبات رسیده که مصرف سموم در این موارد اثرگذار است پس می‌بایست در کل کشور، اقدام مؤثری صورت گیرد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعلام کرد: در این راستا یک سند چشم انداز کاهش و مدیریت مصرف سموم کشاورزی با مشارکت دستگاه‌های ذیربط تدوین شده است اما مهم آن است که این سند در استان عملیاتی و اجرا شود.

این مسئول ادامه داد: این سند یک سند تحولی است و امسال چندین جلسه را با دستگاه‌های اجرایی مختلف در راستای اجرای این سند برگزار کردیم و در تلاش هستیم که این سند در استان اجرایی شود اما کمبود منابع اعتباری چالش ما است.

اعتبار سند ساماندهی سموم کشاورزی پایین است

صالحی‌فر گفت: کل هزینه ۵ ساله‌ای که برای این سند تحولی پیش‌بینی شده است حدود ۴۰ میلیارد تومان است که برای استانی با ۳.۵ میلیون نفر جمعیت چنین کار بزرگی، این رقم بسیار پایین است.

وی بحث شناسنامه‌دار کردن اراضی کشاورزی را یکی از موضوعات مهم برشمرد و گفت: هر چند کار در حال انجام است اما از ۵۰۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی استان تنها ۲۰ هزار هکتار آن شناسنامه‌دار شده است و اگر با این شتاب بخواهیم پیش برویم چندین سال به طول خواهد انجامید.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مازندران مطرح کرد: هم برای اقتصاد کشاورزی استان، هم نظارت و هم صادرات استان، اجرای این سند تحولی مؤثر است و لذا تقاضا داریم که تأمین مالی این سند با جدیت دنبال شود.

کد خبر 5966969

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha